Mozgásfejlesztés

Az elemi mozgásmintákra és a mozgáskoordináció fejlesztésére támaszkodó komplex, több agyi területre kiterjedő idegrendszer-fejlesztés módszere. Célunk: mozgásterápia alkalmazásával segíteni tanulási-és magatartási problémával küzdő gyerekeken, időben alkalmazott terápiával megelőzni a tanulási-és magatartási problémák kialalkulását, – a komplex mozgásterápia alkalmazásának megtanítása a szülők számára egyénileg. A módszert Kulcsár Mihályné fejlesztő pedagógus dolgzta ki, és az ő terápiáját alkalmazzuk megelőzésre, fejlesztésre.
Hatásos: mozgás ügyetlen (nagymozgások, rugalmasság, egyensúly, mozgáskoordináció, finommotorika és dominancia), diszlexia veszélyeztetett, megkésett és/vagy akadályozott beszédfejlődésű diszfáziás vagy dominanciát ki nem alakított nagycsoportos óvodásoknál az iskolakezdést megelőző évben, diszlexiás és alaki diszgráfiás gyermekeknél, organikus hiperaktív-figyelemzavaros gyerekeknél (de csak akkor ha az organikus tünetek uralkodnak), és enyhe fokban értelmi fogyatékosoknál (tanulásban akadályozottaknál).
A résztvevő szülők megtanulják a fejlesztő gyakorlatokat, mert a mozgásokat csak az végeztetheti gyermekével, aki maga is jól végzi el.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: