Thai talpmasszázs

Egy 2500 éves módszer letisztult technikája. A Thai Talpmasszázs Dr. Shivago nevéhez fűződik, aki a Buddhizmus alapjaira helyezte a gyógyítást. Az 1900-as évek elején jutott el Európába a módszer, 1962-ben indult el az első masszázs tanfolyam a thaiföldi Wat Po-ban, ahonnan a masszázs gyökereit eredeztetik és itt a mai napig magas színvonalú tradicionális masszázs oktatás folyik. A Thai Talpmasszázs ősi kínai eredetű gyógymód, több mint 2500 éve sikeresen alkalmazzák Ázsiában. Megelőz és gyógyít számos betegséget, az ayurvedikus gyógyászatig nyúlik vissza, amely figyelembe veszi az embertípusokat (táplálkozás, mozgás, szellemiség-jellemvonások, test diagnosztika).
Mint a reflexológiás talpmasszázs is, a belső szervek, szervrendszerek funkcionális zavarainál, anyagcsere betegségeknél, jelent segítséget. Gerincbetegségeknél és mozgásszervi panaszoknál is eredményesen alkalmazható. Lelki eredetű problémáknál is támogatja az egyéb kezeléseket. Egy „kis doktor”-nak nevezett segédpálcikát használ, ez azért is fontos, mert egy-egy reflexológiás pontnak a területe, jóval kisebb, mint bármelyik ujjunk mérete. Így sokkal pontosabban tudja a masszőr az adott szervrendszer működését serkenteni, vagy éppen normalizálni. Nagyon fontos, mint minden masszázstípusnál, hogy a kezelendő személy a masszőr tanácsait megfogadva, a következő kezelésig betartsa az utasításokat, hiszen a gyógyulási folyamatok végbemenetelét kúraszerű alkalmazásával tudjuk eredményesen alkalmazni.
A nyirokmasszázs alapjait használva fejti ki gyógyító – regeneráló hatását. A nyirokrendszert alapul véve indítja el azokat a regeneratív folyamatokat, amelyek segítenek a hibásan funkcionáló belső szervek működésének javulásában. A nyirok nedv szállítja el a szövetekből az anyagcsere végtermékeit, amelyek részben túl nagyok, hogy a keringésbe visszatérjenek, részben a szövetekben sem tudnak tovább bomlani.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: